Inomhusmiljö

Eradur golv för inomhusmiljöer

Inomhusmiljö

I inomhusmiljöer är slitaget relativt (sko)nsamt för underlaget.

För denna typ av golv, rekommenderar vi vårt Komfort system. Komfortgolven är mjuka, bekväma och flexibela beläggningar. Ämnade för att skapa en trivsam inomhusmiljö lämpad för en uppsjö av lokaler. 

Komfortgolv

Våra komfortgolv är ämnade för att lägga grunden för en trivsam inomhusmiljö. De är mjuka, bekväma och naturligt ljuddämpande. Endast fantasin sätter begränsningar för att uttrycka sig i färg och form. Vi erbjuder våra komfortgolv i alla typer av färger och det finns oändliga möjligheter till att forma golvet precis som man vill ha det.

Komfortgolvet är perfekt för inomhusmiljöer som skolor, kontorslandskap eller andra publika miljöer. Det är ett golv som är lätt att hålla rent, samtidigt som det är en helt tät, fogfri konstruktion som klarar av en hel del slitage!

Miljö i fokus

Våra komfortgolv är baserade på ricinolja, en olja som utvinns från växtriket. Utöver dess klimatanpassning så har golvet en livslängd på ca 25 år vilket i sig bidrar till miljön. Golvets livslängd är direkt relaterat till hur pass väl man hanterar eventuella skador i golvet. Golvet i sig håller väldigt länge. 

Eradur Comfort golv med Europa motiv

Fördelar med Comfortgolv från Eradur

  1. Mjukhet & elasticitet: Eradur Comfortgolv & polyuretangolv är kända för sin mjukhet och elasticitet. Golvet ger en behaglig känsla när man går på det. Det är fjädrande och ger ett visst "gung" när man belastar det, vilket ger extra komfort. Detta är särskilt fördelaktigt i utrymmen där man spenderar mycket tid på fötterna, som exempelvis skolor, kontor eller butiker.

  2. Stötdämpning: Eradur Comfortgolv & polyuretangolv har utmärkt stötdämpningsegenskaper. Golvet har förmågan att absorbera stötar och tryck från gångtrafik eller fallande föremål. Detta minskar påfrestningen på leder och muskler och kan bidra till att minska trötthet och obehag när man står eller går under längre perioder. 

  3. Värmeisolering: Eradur Comfortgolv & polyuretangolv erbjuder god värmeisolering. Materialet har av naturen en låg termisk konduktivitet, vilket innebär att det har en förmåga att isolera från kyla och hålla värmen. Det gör att golvet känns behagligt varmt att gå på, särskilt på kalla vinterdagar. Dessutom bidrar det till att minska energiförbrukningen genom att minska behovet av extra uppvärmning.

  4. Ljudabsorption: Precis som nämnts tidigare har Eradur Comfortgolv & polyuretangolv utmärkt ljudabsorptionsförmåga. Materialets struktur och densitet hjälper till att minska ljudöverföring genom golvet. Genom att minska ljudreflektioner i rummet kan polyuretangolv skapa en mer lugn och behaglig akustisk miljö.

  5. Underhållsvänlighet: Eradur Comfortgolv & polyuretangolv är enkelt att rengöra och underhålla. Materialet är motståndskraftigt mot fläckar och smuts, vilket gör det lätt att hålla rent. Dess slitstyrka innebär också att det behåller sitt utseende och komfort över tid med minimalt underhåll, vilket sparar tid och pengar på lång sikt.