INDUSTRIGOLV

FOGFRITT FÖR ALLA MILJÖER!

Denna sida innehåller information om entreprenörer, hur man applicerar golv och generell information om våra golvtyper!

Industrigolv - Slitstarkt!

Vi på Eradur strävar alltid efter att möta alla behov och önskemål när det gäller industrigolv. Inom industri-, lager- och produktionssektorer ställs höga krav på golvens prestanda, inklusive deras förmåga att motstå belastningar, mekaniskt slitage och kemikalier. Vi erbjuder skräddarsydda lösningar som kan omfatta slitstarka golv för områden som terminaler och lastbryggor med tunga belastningar, såväl som lättrengjorda golv för områden med lätt till medeltung belastning.

Industrigolv måste anpassas till varje företags unika behov, och dessa krav kan variera betydligt beroende på bransch. Inom livsmedelsindustrin kan det innebära att skapa ett halksäkert industrigolv med strukturerad yta för ökad säkerhet. Inom elektronikindustrin är det avgörande med ett industrigolv som effektivt leder bort statisk elektricitet för att skydda känslig utrustning. Dessutom måste estetiken beaktas, och därför erbjuder vi inom Eradur AB ett brett spektrum av färgalternativ för att matcha varje företags specifika estetiska preferenser. Vårt mål är att skapa skräddarsydda industrigolvslösningar som är både funktionella och visuellt tilltalande, oavsett branschen.

Om ditt företag är i behov av ett nytt industrigolv, är vi här för att hjälpa dig hitta den bästa lösningen. Våra långvariga industrigolvbeläggningar utgör en klok investering oavsett om det rör sig om en mindre verkstad eller en större industriell anläggning. Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig att välja det mest lämpliga industrigolvet för dina specifika behov.

Så funkar det!

Det beror lite på vilket typ av produkttyp man väljer att arbeta med, men i regel följer alla Industrigolv samma princip. 

Förarbetet!

Man bör alltid slipa bort cementhuden från den befintliga mineralytan, annars riskerar man att materialet släpper från underlaget. Cementhuden är den delen av betongen eller flytspacklet som blir exponerad av luft m.m., cementhud skapas med tiden och blir successivt svagare. 

När väl cementhuden är bortslipad, så är det viktigt att man dammsuger. Man vill inte ha lösa partiklar på golvytan, det är viktigt att materialet fäster i betong/flytspackel och inte damm. 

När man väl gjort det rigorösa förarbetet så börjar man i regel med att lägga på en Primer. Valet av primer beror helt och hållet på förutsättningarna på den befintliga fastigheten och den typ av verksamhet man tänker att fastigheten tänker bedriva. 

Applicering av Primer

Primningen är väldigt viktigt. Det hade varit bra om man applicerade primer två gånger - det blir så pass mycket bättre. Primning är något som nybörjare slarvar med, för man förstår inte riktigt konceptet eller effekten det har. Primningen är till för att skapa vidhäftning och skydd mot mineralytan och den övriga plasten. Den täpper även till mot betongen och skyddar betongen mot alkali, vatten eller fukt. 

I de fall där slutprodukten ser illa ut, om där har uppstått porer i beläggningen eller dylikt - så är det oftast en slarvig primer som ligger till grund för problemet. 

Applicering av Massan

Den stora delen av golvmaterialet består just av 'bodyn' eller 'massan. Det är den del som står för alla dess starka och slittåliga egenskaper. Det är även oftast här som industrigolvet blir infärgat. Denna applicering är viktig att den blir helt jämn. Beläggningen består ofta cirka 60-70% av den totala golvbeläggningen. Massan infärgas ofta med sand eller dolomitmjöl som ytterliggare förstärker beläggningen. I vissa fall (struktur) så slänger man även färgsand uppe på materialet i detta steget. Det är den överblivna färgsanden som skapar halkskyddet. 

Applicering av Lack

Nu är golvbeläggningen snart klar - och då börjar man lacka materialet. Lacken som man applicerar på beläggningen gör materialet mer reptåligt, men skapar även i många fall en mer kemikaliebeständig yta. Lacken påverkar inte golvbeläggningen mer än att det tillför mer glans eller matterar ytan, det beror såklart på val av lack. Ibland kan mängden lack man applicerar påverka grad av halkskydd. I de fall där man har slängt på färgsand uppe på materialet så kan man lätt reglera hur pass halkskyddat materialet skall vara. Ju mer lack man applicerar, ju mildare blir halkskyddet. 

Alla system ser inte likadana ut, men påförandet påminner åtminstone om varandra. Vissa material kräver ingen lack, och vissa system kräver väldigt mycket lack.  

Ett struktur eller kompaktgolv kräver mindre förarbete än en enfärgad slät beläggningen. Det beror på att den enfärgade släta beläggningen följer underlaget väldigt mycket, är underlaget gropigt eller ojämnt så behöver man oftast jämna ut golvet innan man applicerar. 

En målning (att man rollar ut en vattenbaserad epoxi) kan ofta ses som ett väldigt billigt alternativ för ett industrigolv, men det kräver desto mer förarbete. Givet att man applicerar så tunna skikt så syns nästan varenda skåra om man inte gör ett bra förarbete. 

Entreprenören som utför!

Industrigolv är en kritisk komponent inom många olika typer av industriella och kommersiella faciliteter. Utförandet av industrigolv kräver skickliga entreprenörer och golvläggare med kunskap, erfarenhet och rätt utrustning.

Entreprenörer som specialiserar sig på industrigolv är ansvariga för att hantera hela processen, från planering och design till installation och underhåll. De bör förstå de unika kraven för varje industriell miljö och välja rätt material och tekniker för att säkerställa att golvet är hållbart och säkert. Det kan innebära att välja betonggolv, epoxigolv, polyuretangolv eller andra specialiserade material beroende på behoven.

Golvläggare som jobbar inom industrin är skickliga hantverkare som har erfarenhet av att installera och reparera olika typer av industrigolv. De måste följa noggranna specifikationer och riktlinjer för att säkerställa att golvet är jämnt, slätt och fritt från defekter (även fall). Golvläggare måste även vara medvetna om säkerhetsaspekterna av deras arbete, inklusive användning av personlig skyddsutrustning och säkra arbetsmetoder.

När det gäller industrigolv är kvaliteten på arbetet av avgörande betydelse. Ett felaktigt installerat eller underhållet golv kan leda till kostsamma reparationer och produktionsstörningar. Därför är det viktigt att samarbeta med pålitliga entreprenörer och golvläggare som har en beprövad track record inom industrigolvbranschen.

Vi arbetar med erfarna och kvalificerade golvläggare som har långvarig branscherfarenhet. Vårt fokus är att säkerställa att våra kunder får högkvalitativa industrigolv som är installerade av skickliga yrkesmän med beprövad erfarenhet och expertis. Vi värdesätter kompetens och har förtroende för våra golvläggare som har visat sig vara pålitliga och duktiga inom sitt område.

Ta kontakt med oss för att få kontakt till den bästa entreprenören i ditt område!