Garagegolv

 

 

Fogfria golv för garage och parkeringshus

Varför fogfria golv i parkeringshus?

I parkeringshus och garage är behovet av skyddande ytskikt extra stort. Det är en miljö som utsätts för mycket slitage från både fordon och människor, samt utomstående faktorer som snö, salt och kemikalier. Under vintertid blir ytorna extra utsatta av dubbdäck, som med tiden kan riva och nöta ner betongen.

Med ett fogfritt golv i garage och parkeringshus skapas en slitstark och tålig yta som både är vatten- och kemikalietålig. Det är också ett ekonomiskt bra alternativ att investera i ett fogfritt golv, eftersom det håller mot slitage under längre tid än oskyddade betonggolv. De fogfria golven kan också med fördel målas i olika kulörer för olika våningsplan, och ha tydliga avgränsningar med parkeringslinjer för tydlig användning.


Fördelar med akrylgolv i garageDet finns många fördelar med akrylgolv i garage och parkeringshus. Det ger en slitstark och nötningstålig yta, jämfört med oskyddat betonggolv som lättare slits och kan nötas sönder på kort tid. Vi på Eradur levererar ytskikt till garage- och parkeringsgolv som: • motverkar nedträngning av vatten
 • är kemikalietålig

 • slitstark

 • stänger ute salter och föroreningar

 • har lång livslängd

 • tål slitage från dubbdäck
 • ger en lättstädad yta för enkelt underhåll

 • ger ett bra halkskyddI vissa fall kan golven också behöva ett mjukt spricköverbryggande membran. Sådana membran hjälper till att ta upp rörelser i underlaget och förebygger därmed att beläggningen spricker. Slutresultatet är ett slitstarkt toppskikt som tål hårt nötande trafik, slitage från dubbdäck och som klarar av kemikalier, salt och vatten. Självklart går det också att anpassa extra halkskydd på behövande partier. Ska ni renovera garagegolv är ni varmt välkomna att kontakta oss för att veta mer om snygga och fogfria golv till parkeringar.

Parkeringslinjer


I parkeringshus och garage är det viktigt med linjer för tydlig struktur och användning. Linjering hjälper till att markera parkeringsplatser, gångstråk och in-/utgångar, och är väsentligt för att undvika olyckor. Under arbetet med golvläggningen har vi också möjlighet att måla parkeringslinjer och andra instruerande linjer i valfri färg. Gula och vita linjer är vanliga och tydliga riktlinjer som oftast används, men beroende på linjeringens funktion kan du även välja andra kulörer.Olika typer av garagegolv

Fogfria golv i garage och parkeringshus kan tillverkas och anpassas efter just era önskemål och byggnadens behov. Beroende på befintligt underlag och övriga förutsättningar har vi tre härdplaster att tillgå för fogfria massagolv, som ger en stor möjlighet till variation:

Våra experter hjälper er att välja rätt beläggning för ändamålen, och kan också hjälpa till med olika anpassningar, som halkskydd, linjemålning eller särskild kulör på utförandet. Det går också bra att beställa prover på olika golvtyper och färger för att få en bättre uppfattning om vårt sortiment.Fogfria massagolv av epoxi, akryl eller polyuretan ger också en lättstädad yta, som enkelt kan rengöras och underhållas för att hålla god kvalitet i många år framöver. Det ger ett fräscht och modernt intryck, som också gör upplevelsen mer trivsam. Tack vare den slitstarka beläggningen minskar också luftföroreningar som vanligtvis kan förekomma i lokaler med oskyddad betong. Oskyddad betong slits nämligen fortare och kan avge smuts och dammpartiklar i takt med att däck, dubbdäck och annat slitage river upp ytan. 

Är ni intresserade av fogfritt golv, men är osäker på vilken golvtyp som skulle passa? Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi er. Miljöer i garage och parkeringshus


Det är inte bara själva parkeringen som kan beläggas med tåligt massagolv - även omkringliggande miljöer kan skyddas med hjälp av epoxi, akryl eller polyuretan. Det sker även slitage från människor, barnvagnar, cyklar eller andra omkringliggande faktorer, vilket kan göra det viktigt att även skydda:

 • 
trappuppgångar
 • trapphus
 • vestibuler
 • tillhörande tvätthallar
 • områden utan tak
 • områden med tak

Olika områden kan behöva olika typer av skydd eller beläggningar. Ett sådant planeringsarbete kan våra experter hjälpa till med, för bäst anpassning av de nya ytskikten. Vi kan hjälpa till med rådgivning kring halkskydd, struktur, färg och linjemålning, och utföranden sker sedan i egen regi för bästa resultat.

H3:

Garage och parkeringar med Eradur

Här nedan visas några bildexempel på beläggningsjobb som vi utfört i parkeringsmiljöer. 

Beroende på användningsområde varierar färg och finish, och slutresultat kan alltid anpassas efterjust era behov och lokalens utförande. Läs gärna mer om våra beläggningsarbeten på våra referenser, där du kan se många variationer från vårt sortiment och färdiga resultat.